June 24, 2012

KENA RASUK

time nie org ramai dah berkumpul dok kerumun mangsa..doc pun ader
Citer nie act dah berlaku ahad 2 minggu lepas...waktu nie aku pi umah mak aku..kebetulan ader date ngan member baik dr kecil lagi..nak tgk tshirt muslimah yg dia jual...sekali waktu member aku tu nak mai umah mak aku,aku tgk org ramai kat bawah...ingat kan apehal lah...sebab mcm kecoh jerkan...ader abg polis,ambulance..doktor...so mcm cuak ler juga tgk..then bila kwn aku mai tu aku tanya ler sebab dia dr bawah tentu dia tahukan aper kes...rupanya brother nie mcm kena rasuk..sebab dia lari satu flat..then wife dia kejar...kawan aku nie citer yg memula tu brother nie bawa beg besar 2..isi nyer cd rock,hantu dan ayat al quran..tertiba dia bakar cd hantu ngan cd ayat2 al quran tu,dia terus mcm org hilang akal dan berlari sambil menjerit2..so org ramai nampak dia berlari mcm org hilang akal terus tangkap dan suh dia mengucap..yg dia ckp cuma subhanallah dan allah huakbar..doctor yg dtg cuma tgk sampai ler satu tahap polis suh bawa jer pi hospital sebab dah lama sangat dia kt bawah tu tak sedarkan diri..yerlah dr kul 5 ptg sampai ke maghrib..lastly ikat kaki tgn dia ngan baju yg selalu org gila pakai tu then terus bawa naik ambulance utk di hantar ke hospital..kesian gaks tgk wife dia..yerlah ank 4 org..kecik2 ..wife surirumah..brother tu laks bawa teksi korjer nyer..jd bila dia dah jadi mcm tu tentulah susah hatikan...tu lah dugaan namanya..kita tak akan sangka yg kita akan di duga oleh NYA dengan pelbagai cara...

2 comments:

Ietams said...

kenape cik? cuak gak bile kes mcm ni jadi

my heart said...

entah lie zulie..tertiba jer tgk org dah kerumun brother tu..sian gaks tgk bini dia..siap call bapa brother tu dtg dr keramat..